Η Scorpaena Punk Collective δημιουργήθηκε από την ανάγκη να βρεθούμε να επικοινωνήσουμε να βάλουμε κάτω την όρεξη και τις δυνατότητες μας ώστε να συλλογικοποιήσουμε τις ιδέες μας. Οι ιδέες μας δεν έχουν να κάνουν αποκλειστικά με τις κοινές αναφορές σε ένα είδος μουσικής αλλά με την στάση ζωής και τους τρόπους που θα μπορούσαν να εκφραστούν και να υλοποιηθούν οι αρνήσεις μας απέναντι σε μία καθημερινότητα που μας κάνει να ασφυκτιούμε.
Η αντίληψη μας για το punk δεν είναι σε καμία περίπτωση η εικόνα που έχουν πλασάρει το Hollywood και το Mtv ούτε μία επιφανειακή κατηγοριοποίηση στιλιστικής -ηχητικής προτίμησης , αλλά ούτε και μία δογματικά αυτοαναφορική κατάσταση.
Με απλά λόγια δεν θέλουμε το punk ούτε για προσωπική κατανάλωση ούτε σαν υποκατάστατο ανάμεσα στα τόσα υποκατάστατα που διαθέτει το marketing. Θέλουμε το punk να αποτελεί πραγματική απειλή για το σύστημα που θέλει τους ανθρώπους ή εμπορεύματα ή καταναλωτές. Να είναι το μέσο που στους κύκλους μας θα παράγει εγρήγορση, επικοινωνία και συνεργασία. Να είναι η φωνή που θα εκφράζει την εναντίωση μας σε αυτό τον ιεραρχικά δομημένο κόσμο όπου κυριαρχεί η εκμετάλλευση και η αδικία . Να είναι ο πομπός της οργής μας αλλά και η αποτύπωση των οραμάτων μας . Να συνδυάζεται με ιδέες και αγώνες που έχουν σαν στόχο μια κοινωνία διαφορετική από αυτή που ζούμε. Μια κοινωνία απελευθερωμένη από εξουσιαστικές σχέσεις και αντιλήψεις.
Να προκαλεί στο καθεστώς και τις σάπιες αντιλήψεις μιας απονευρωμένης πλειοψηφίας, είτε ρίγη είτε τροφή για σκέψη.
Σε καμία περίπτωση δεν είμαστε, ούτε θέλουμε, ούτε και θα μπορούσε άλλωστε, να γίνουμε «ειδικοί», «εκπρόσωποι» ή μία «ομάδα punkοποίησης» . Είμαστε αυτό που είμαστε και αυτά που θέλουμε. Και αυτό που θέλουμε αυτή την στιγμή είναι να βρεθούμε με ανθρώπους με τους οποίους μοιραζόμαστε τις ίδιες ανησυχίες και να τις εξωτερικεύσουμε δουλεύοντας προς μία κατεύθυνση που θα αφυπνίζει συνειδήσεις και θα ενεργοποιεί την συλλογική δράση. Θα επεξεργάζεται, θα δίνει φωνή, αλλά και φυσική υπόσταση στις αρνήσεις και τις επιθυμίες μας.
Με μικρά σταθερά βήματα. Βάζοντας στόχους που θα γεμίζουν τις ζωές μας και θα ανοίγουν ορίζοντες δημιουργικής αμφισβήτησης. Που θα δίνουν τα ερεθίσματα και την προοπτική να εναντιωθούμε σε ότι εγκλωβίζει και ξεζουμίζει τις ζωές μας.
Να πάψουμε να είμαστε παθητικοί θεατές και να ψάξουμε τρόπους να γίνουμε δράστες και συναυτουργοί .
Να γίνουμε σαμποτέρ και γκρεμιστές της μηχανής που μας καταπιέζει.
Να γίνουμε ποιητές, καλλιεργητές και χτίστες των ονείρων και των ουτοπιών μας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *