Λίγα λόγια για τη συλλογικότητα Σκορπίνα (μετά το ζέσταμα)

Η Σκορπίνα punk συλλογικότητα δημιουργήθηκε με σκοπό να ενώσει και να βγάλει στις πλατείες και τους δρόμους όσους σιχαίνονται αυτό το σύστημα που κυριαρχεί πάνω στο άτομο και τις κοινωνίες. Να οργανώσουμε τις δυνατότητες μας απέναντι στην μιζέρια που επιβάλλει η κυρίαρχη πραγματικότητα με καταπίεση και εκμετάλλευση ξεζουμίζοντας τα μυαλά και τις ζωές των ανθρώπων. Να αξιολογήσουμε και να αξιοποιήσουμε τι θέλουμε και τι μπορούμε να κάνουμε ώστε να εκφράσουμε την οργή και την εναντίωση μας σε αυτό τον σάπιο κόσμο. Να συνεργαστούμε και να δουλέψουμε ώστε να καταφέρουμε να υλοποιήσουμε τις ανάγκες και τις επιθυμίες μας.

Δεν είμαστε αρμόδιοι να καθορίσουμε για το τι είναι και το τι δεν είναι το punk ούτε διεκδικούμε ιερατεία ή παράσημα ούτε ζητάμε αναγνώριση ή πιστοποίηση. Κάποια στιγμή στην ζωή μας συναντηθήκαμε και αλληλεπιδράσαμε με το συγκεκριμένο είδος μουσικής και τις ιδέες που προωθεί, καθοριστήκαμε και συνεχίζουμε να το κάνουμε χωρίς δογματισμούς ή φανατισμούς. Δεν ασχοληθήκαμε/ούμαστε με το punk ούτε για να περνάμε καλά ούτε απλά για να παριστάνουμε κάτι.

Ο ιδέες και τα συναισθήματα που νιώθουμε όταν ακούμε τους στίχους και τις μουσικές που γουστάρουμε δεν θέλουμε να μας κάνουν να λειτουργούμε σαν μηχανές εσωτερικής καύσης. Θέλουμε να είμαστε μέρος ενός ζωντανού οργανισμού που θα διαθέτει γερές και ουσιαστικές βάσεις θα αφυπνίζει και θα γεννάει συνειδήσεις. Θα χτίζει και θα προτάσσει σχέσεις και δομές ανιδιοτέλειας, αλληλεγγύης, και αντίστασης. Θα εναντιώνεται, θα μπλοκάρει και θα δημιουργεί ρωγμές στα ντουβάρια της επιβίωσης που το καπιταλιστικό σύστημα θέλει να αποδεχτούμε σαν «μοναδική επιλογή».

Αυτό που θέλουμε είναι το punk να αποτελεί τα όπλα μας απέναντι στους εχθρούς μας καθώς και τα εργαλεία αυτών που είναι (ή μελλοντικά θα είναι) δίπλα μας στους αγώνες για το χτίσιμο μίας κοινωνίας ισότητας και ελευθερίας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *